Twitter verbiedt permanent Alex Jones en Infowars

Hidden Twitter tricks – tips from a social media manager – Adlibweb

 

 

De verdrijving van Alex Jones uit de grootste sociale netwerken van het Engelstalige internet lijkt compleet.

 

Twitter zei donderdag in een reeks tweets dat het de primaire accounts verbood van de extreemrechtse commentator en zijn media-outlet Infowars, die bekend staan om het verspreiden van kwaadaardige samenzweringstheorieën. Het verbod omvat zowel Twitter zelf als Periscope, de live video-app die eigendom is van het bedrijf.

Hidden Twitter tricks – tips from a social media manager – Adlibweb

Twitter zei dat de beëindigde accounts zijn beleid inzake misbruik hebben geschonden.

 

‘Vandaag hebben we @realalexjones en @infowars permanent geschorst van Twitter en Periscope’, aldus het Twitter Safety- account in een tweet . ‘We hebben deze actie ondernomen op basis van nieuwe rapporten van gisteren geplaatste tweets en video’s die ons beleid inzake misbruik schenden, naast de eerdere schendingen van de accounts.’

 

Terwijl andere Alex Jones en Infowars-gelieerde accounts zoals @newswars nog steeds live op Twitter lijken te zijn, zegt het bedrijf dat het zal overwegen ze te verbieden als ze worden gebruikt om het Infowars-verbod te omzeilen.

 

De schorsingen onderstrepen een bredere afrekening voor techreuzen die worstelen met de implicaties van ongebreidelde vrijheid van meningsuiting op hun platforms. Misbruik , schandalen die verband houden met verregaande gegevensverzameling en geknoei met verkiezingen, versterkt door sociale netwerken, zorgen ervoor dat enkele van de grootste bedrijven in de verdediging schieten, aangezien wetgevers en het publiek twijfelen aan hun bekwaamheid bij het omgaan met de verantwoordelijkheden van hun macht.

 

De laatste zet van Twitter komt nadat Facebook en Google’s YouTube vorige maand de primaire accounts van Jones van hun platforms schopten, te midden van een golf van schorsingen door iTunes, Pinterest , LinkedIn , Vimeo en Spotify van Apple . Jones en Infowars hebben nog steeds hun eigen website met een winkel die het verkooppunt voorziet van een groot deel van zijn inkomsten, en de app is nog steeds beschikbaar in de App Store van Apple.

 

 

 

 

 

Destijds schorste Twitter Jones voor een week door zijn account in een alleen-lezen modus te zetten, wat betekent dat hij de tweets van anderen kon zien, maar niet tweet, retweet of berichten leuk vond. Dorsey verscheen vorige maand op de radioshow van conservatieve commentator Sean Hannity om te beweren dat InfoWars de regels van Twitter niet had overtreden. ‘We zullen handhaven als hij dat doet’, zei Dorsey destijds. ‘En we zullen doorgaan met het promoten van een gezonde gespreksomgeving door ervoor te zorgen dat tweets niet kunstmatig worden versterkt.’

 

Een vertegenwoordiger van Jones en Infowars reageerde niet op berichten waarin om commentaar werd gevraagd.

 

Op Infowars.com zei Jones: ‘Ik ben niet verwijderd omdat we liegen, maar omdat we de waarheid vertellen’, in een reactie op het Twitter-verbod.

 

Een Twitter-vertegenwoordiger zei dat het accounts die aan Infowars zijn gekoppeld en die nog steeds ‘van geval tot geval’ actief zijn, beoordeelt en dat het op zijn hoede zal zijn voor het geval die kanalen ‘worden gebruikt als een manier om het verbod te omzeilen’. Het bedrijf zei: ‘Als we schendingen vinden, zullen we actie ondernemen’ tegen accounts met een geschiedenis die verband houdt met Jones.

 

Twitter heeft niet aangegeven wat de oorzaak was van de permanente schorsingen op donderdag, behalve dat er video’s met regelovertredende inhoud op de accounts werden geplaatst.

 

Volgens verklaringen van Twitter aan The Daily Beast en Buzzfeed was een Infowars-video die woensdag op Twitter werd gepost waarin Jones CNN-verslaggever Oliver Darcy beledigde, de laatste schending van de voorwaarden van het bedrijf. Darcy was betrokken bij een recente mediabijeenkomst met Facebook die de recente wijdverbreide verboden op gang bracht.

 

In zijn reactievideo op Infowars.com zei Jones dat hij ‘dat monster’ Darcy confronteerde en ‘daarom hebben ze ons neergehaald’. Hij verwees ook naar een video waarin hij een groep vrouwen beschuldigde van racistisch zijn vanwege hun opmerkingen over blanken, en hij gaf aan dat zijn confrontatie met senator Marco Rubio heeft bijgedragen aan het verbod.

 

Dit komt een dag nadat Congreswetgevers urenlang Twitter-CEO Jack Dorsey op de rooster hebben gelegd, waarbij veel van de vragen van de middag gericht waren op de vraag of Twitter een liberale vooringenomenheid heeft die conservatieve stemmen onderdrukt. Jones zat bij een van de hoorzittingen waar Dorsey getuigde, en Jones slenterde het grootste deel van de dag door de gangen van Capitol Hill , gevolgd door zijn cameraploeg.

 

Techbedrijven worden er al lang van beschuldigd liberale neigingen in hun producten te laten doorsijpelen, wat heeft geleid tot vermeende censuur en onderdrukking. Het is een favoriete aanklacht tegen technologie geweest door politieke figuren, waaronder Jones en president Donald Trump. Trump beschuldigde een groot deel van de afgelopen week Google, Facebook en Twitter van politieke vooringenomenheid. Hij twitterde dat de zoekresultaten van Google ‘RIGGED’ zijn, en zegt dat het bedrijf ‘de stemmen van conservatieven onderdrukt’.

 

‘Ik denk dat Google echt van veel mensen heeft geprofiteerd’, vertelde hij later die dag aan verslaggevers. ‘Google en Twitter en Facebook, ze betreden echt heel, heel moeilijk terrein, en ze moeten voorzichtig zijn.’

 

Op woensdag verwierp Dorsey beschuldigingen van vooringenomenheid.

 

‘We houden geen rekening met politieke standpunten, perspectieven of partijaffiliatie in ons beleid of handhavingsbesluiten. Punt,’ zei hij. ‘Onpartijdigheid is ons leidende principe.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*