Twitter lanceert prototype-app ’twttr’ om gesprekken te verbeteren

Twitter Launches - HISTORY

 

Twitter lanceerde maandag zijn prototype-app ’twttr’, waarmee testers nieuwe functies kunnen uitproberen en feedback kunnen geven. Twttr is de oorspronkelijke naam van het sociale netwerk.

 

Het Twitter-prototypeprogramma zal proberen gesprekken gemakkelijker te vinden en te volgen. Gebruikers kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan het programma op de Twitter-site. Ze krijgen binnen een paar weken een e-mail over de status van hun aanmelding.

 

Degenen die voor het programma zijn gekozen, worden gevraagd om twttr als hun primaire Twitter-app te gebruiken, volgens een reeks screenshots die is gepost door social media-consultant Matt Navarra. Ze worden ook aangemoedigd om screenshots te tweeten over de nieuwe functies die ze testen met de hashtag #LetsHaveAConvo, en om hun eerlijke feedback met Twitter te delen via een formulier.

 

Het socialemediabedrijf heeft het idee onderzocht om kleur toe te voegen aan antwoorden, zodat een gebruiker die een eerste tweet plaatst, zijn antwoorden in grijs ziet, terwijl antwoorden van volgers in blauw zijn. Twitter heeft ook nagedacht over een nieuw ontwerp voor antwoorden, bijvoorbeeld om ze meer rond te laten lijken, zodat conversies ‘chatachtig’ lijken.

 

Twitter Launches - HISTORY

 

 

Sommige van de functies die worden getest, worden mogelijk niet vrijgegeven voor het publiek, of ze kunnen veranderen, aldus het bedrijf. Als een functie succesvol is getest, is deze mogelijk maandenlang niet beschikbaar voor het publiek. Twitter heeft ook gezegd dat de meeste deelnemers aan het prototypeprogramma Engels of Japans zullen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*