Tussentijdse verkiezingen, sociale media en hacking: wat u moet weten

Midterm elections, social media and hacking: What you need to know - CNET

Als het gaat om de tussentijdse verkiezingen van 2018 in de VS, proberen slechte acteurs nog steeds met je stem te knoeien .

 

Russische hackers en propagandisten die zich bemoeiden met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 stopten niet toen het voorbij was. Ze proberen nog steeds de stemming te beïnvloeden , en nu krijgen ze gezelschap van andere landen in de hoop de tussentijdse verkiezingen te beïnvloeden, volgens het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid en andere instanties. Op 19 oktober heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie een Russische vrouw aangeklaagd wegens haar vermeende rol bij voortdurende inmenging in de verkiezingen , vanaf de aanloop naar de verkiezingen van 2016 tot en met 2018.

 

Twee jaar geleden werden tijdens de race tussen Donald Trump en Hillary Clinton hackers betrapt die probeerden in te breken in kiezersregistratiedatabases en andere verkiezingsinfrastructuur in ten minste 21 staten. Ze infiltreerden ook e-mailaccounts van twee grote organisaties van de Democratische partij, evenals de privé-e-mails van leden van Clintons campagne.

 

En ze lekten duizenden e-mails naar WikiLeaks en andere websites, evenals naar leden van de pers, om de publieke opinie te beïnvloeden en kiezers te misleiden om de ene kandidaat boven de andere te verkiezen.

Midterm elections, social media and hacking: What you need to know - CNET

Dat kwam bovenop de desinformatiecampagne van professionele internettrollen die Amerikaanse persona’s creëerden op de meest gebruikte sociale-mediasites, waaronder Facebook, Twitter en Instagram, valse nieuwsberichten plaatsten en hielpen bij het plannen van echte protesten. Eerder dit jaar heeft de Amerikaanse speciale aanklager Robert Mueller leden van een Russisch spionagebureau en mensen die betrokken zijn bij het runnen van of werken bij het Russischeinternetonderzoeksbureau beschuldigd van misdaden die verband houden met de vermeende campagne.

 

Hoewel hackers het in de aanloop naar de tussentijdse verkiezingen van 2018 niet zo druk hebben gehad als vroeger, waarschuwen de Amerikaanse inlichtingendiensten en het DHS – dat de staats- en lokale verkiezingsbureaus moet helpen hun systemen te beveiligen – dat hackers nog steeds actief in hun inspanningen om de verkiezingsinfrastructuur te doorbreken.

 

‘De inlichtingengemeenschap blijft bezorgd over de bedreigingen [in de richting van] de komende Amerikaanse verkiezingen’, zei Dan Coats, directeur van de nationale inlichtingendienst, tijdens een persconferentie in augustus, ‘zowel de tussentijdse verkiezingen als de presidentsverkiezingen van 2020.’

 

Wat is er tot nu toe gehackt?

 

De meeste hacks die aan het licht zijn gekomen, waren niet succesvol of waren beperkt in hun bereik. Tijdens een voorverkiezing in Tennessee voor burgemeester van de provincie in mei, overspoelde een hackaanpak, een DDoS-aanval genaamd, de website van Knox County met zoveel verkeer dat de pagina crashte . De pagina ging naar beneden net toen de peilingen op de verkiezingsavond sloten. Een serieuzere DDoS-aanval kan pagina’s met belangrijke informatie verwijderen, zoals waar uw stembureau is.

 

Er is ook een campagne geweest met spearphishing-e-mails gericht op Amerikaanse senatoren die zich kandidaat stellen voor herverkiezing. Drie e-mails die naar stafleden van Amerikaanse senatoren werden gestuurd, probeerden hen te misleiden om hun gebruikersnaam en wachtwoord voor e-mail in te voeren . Een van de doelwitten was de Democraat Claire McCaskill uit Missouri, maar het is niet duidelijk wie de andere twee doelwitten waren.

 

Florida Senator Bill Nelson, ook een democraat, zei dat hij had gehoord van een schending van de kiezersregistratiesystemen in de staat, hoewel functionarissen die de verkiezingen van de staat leiden, die bewering betwistten.

 

De steminfrastructuur beveiligen

 

 

 

Hackexperts proberen elektronische stemmachines veiliger te maken. Dat is goed, want de machines zijn notoir gemakkelijk te hacken .

 

De gebeurtenissen van 2016 hebben extra aandacht gekregen voor de kwetsbaarheden in stemmachines en netwerken die worden gebruikt door verkiezingsbureaus, en die agentschappen en de federale overheid hebben verbeteringen doorgevoerd. De oplossingen zullen echter over het algemeen niet op tijd voor de midterms van 2018 zijn , deels als gevolg van trage overheidsfondsen en bureaucratie.

 

Experts zeggen dat het belangrijkste ding om stemmachines te beschermen tegen een grootschalige aanval is dat ze geen verbinding maken met internet, dus de meeste kwetsbaarheden kunnen alleen worden misbruikt door hackers die fysieke toegang tot de machines hebben.

 

Een groep ‘white hat’- hackers heeft deze zomer stemmachines getest op kwetsbaarheden tijdens het jaarlijkse Defcon-evenement in Las Vegas. Amerikaanse functionarissen zeiden dat ze hoopten dat de Defcon-hackers nog meer problemen zouden identificeren dan in het voorgaande jaar. Ze kregen waar ze om vroegen toen de hackers in september een rapport uitbrachten. Het zei dat de machines voor het tellen van stemmen die zijn getest door experts kwetsbaar waren, waardoor hackers die ze hadden geschonden, ‘het kiescollege omdraaiden’.

 

Social media wordt serieus over trollen

 

Grote socialemediabedrijven hebben geprobeerd aan te tonen dat ze misbruik van hun platforms serieus nemen . Dat betekende het uitroeien van georganiseerde campagnes van gebruikers die liegen over hun identiteit en het geven van meer informatie aan gewone gebruikers over de politieke advertenties die ze zien.

 

Facebook-CEO Mark Zuckerberg heeft een speciaal team opgericht om nepnieuws te bestrijden. Het heeft ook een oorlogskamer opgezet om de activiteiten op zijn site rond verkiezingen te volgen en kondigde aan samen te werken met academici om het bedrijf te helpen de impact van sociale netwerken op verkiezingen te begrijpen. Het bedrijf beloofde ook Europese functionarissen dat het ook daar de inmenging in verkiezingen zal blokkeren.

 

Facebook noemt georganiseerde trollenactiviteit ‘niet-authentieke beïnvloedingscampagnes’, die politieke protesten in het echte leven proberen te beïnvloeden en online verkeerde informatie verspreiden. Dit jaar heeft het bedrijf tot nu toe twee keer aangekondigd dat het accounts en pagina’s heeft verwijderd die verband houden met deze campagnes, die naar eigen zeggen afkomstig zijn uit Rusland enIran . Google identificeerde ook een netwerk van 58 accounts afkomstig uit Iran die invloed uitoefenen op de platforms van het bedrijf, waaronder de populaire YouTube-videoservice.

 

Facebook heeft eisen gesteld aan gebruikers die pagina’s beheren, waardoor ze hun locatie bevestigen en extra beveiliging toevoegen om accountovernames te voorkomen. En Twitter , Facebook en Google hebben allemaal updates van hun advertentiebeleid aangekondigd, inclusief het labelen van politieke advertenties en het identificeren van wie ervoor heeft betaald.

 

Andere technologiebedrijven bieden oplossingen

 

Socialmediabedrijven zijn niet de enigen die werken aan manieren om hackers en online fakers aan te pakken. Microsoft heeft een manier bedacht om valse pagina’s te vinden en af te sluiten die gebruikers proberen te misleiden om hun Microsoft Outlook-inloggegevens in te voeren.

 

Google biedt ook een gratis service om campagnes en verkiezingsbureaus te beschermen.

 

Cyberbeveiligingsbedrijf Symantec heeft zijn eigen service gemaakt om campagnes en verkiezingsfunctionarissen te helpen pagina’s te vinden die zich voordoen als hen, wat het voor hackers moeilijker kan maken om slachtoffers te phishing of verkeerde informatie onder een officiële vlag te verspreiden.

 

En dan zijn er de beveiligde berichtenbedrijven Wickr en Signal, die samenwerken met het Democratic National Committee om campagnemedewerkers manieren te bieden om met elkaar te communiceren die niet zo gemakkelijk te hacken zijn als e-mail .

 

Dat is waarschijnlijk een slim idee, want zelfs als een grootschalige hackinspanning in de 2018 niet van de grond komt, blijkt uit wat er in 2016 is gebeurd dat campagnes en verkiezingsbureaus ruimte hadden voor verbetering in hun cyberbeveiligingsmaatregelen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*