Rusland opent civiele zaak tegen Facebook, Twitter over datawetten

Russia opens civil cases against Facebook, Twitter for not complying with  local data laws: Report | Technology News,The Indian Express

De Russische telecomtoezichthouder opende maandag een civiele zaak tegen Facebook en Twitter wegens hun vermeende verzuim om uit te leggen hoe ze de datawetten zullen naleven.

 

Roskomnadzor wil weten hoe en wanneer de sociale-mediasites zullen voldoen aan de wetgeving die vereist dat alle servers die de persoonlijke gegevens van Russen opslaan zich in het land bevinden, bevestigde het in een verklaring per e-mail.

 

Facebook en Twitter hebben een maand de tijd om hun plannen uiteen te zetten, zegt Roskomnadzor-baas Alexander Zharov volgens persbureau Interfax .

 

Volgens de e-mail van Roskomnadzor stuurden beide bedrijven formele reacties op het verzoek van de waakhond om details.

 

‘Ze bevatten geen details over de feitelijke uitvoering van de wet op dit moment, noch de timing van de uitvoering van deze regels in de toekomst’, schreef het. ‘In dit verband begint Roskomnadzor vandaag tegen de administratieve procedures van beide bedrijven.’

 

Als ze zich niet aan de regels houden, krijgen ze naar verluidt een kleine boete van 5.000 roebel (ongeveer $ 75, £ 60 of AU $ 105) elk en krijgen ze zes maanden tot een jaar de tijd om de gegevens te lokaliseren.

 

 

Russia opens civil cases against Facebook, Twitter for not complying with  local data laws: Report | Technology News,The Indian Express

 

 

‘Miljoenen mensen gebruiken Facebook in Rusland om in contact te blijven met hun familie, vrienden en bedrijven. Facebook heeft contact met relevante Russische overheidsinstanties over zijn activiteiten in Rusland’, zei een Facebook-woordvoerder in een verklaring.

 

Twitter weigerde commentaar te geven.

 

Momenteel legt Rusland volgens Reuters kleine boetes op of blokkeert het sites die niet voldoen aan zijn datawetten. In 2016 klaagde Roskomnadzor LinkedIn aan omdat het de gegevens van burgers niet op Russische servers had opgeslagen, en het sociale netwerk van Microsoft blijft verboden in het land nadat de onderhandelingen zijn vastgelopen .

 

Rusland kan ook beginnen met het verhogen van de boetes die het oplegt aan technologiebedrijven, meldde Reuters in november.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*