Heeft Amazon onderweg nieuwe Alexa-hardware?

Afgelopen september onthulde Amazon zijn tweede generatie Echo slimme luidspreker samen met een hele reeks andere nieuwe Alexa-gadgets , waaronder de Echo Spot touchscreen-wekker en Echo Plus smart home-hub. De september daarvoor zag de komst van de tweede generatie Echo Dot . Met een nieuwe september voor de deur, zijn we in voor een Alexa drie-turf?

Het lijkt een vrij goede gok.

Ten eerste hebben we al een lek gezien dat suggereert dat er een nieuw ontworpen Echo Dot van de derde generatie op komst is . Ten tweede moet Amazon zich op zijn minst een beetje zorgen maken over de groeiende aanwezigheid van Google in de achteruitkijkspiegel nadat de zoekgigant Amazon inhaalde in de verkoop van slimme luidsprekers in het eerste kwartaal van het jaar . Het momentum is sindsdien niet vertraagd, met nieuwe door Google Assistent aangedreven touchscreen-apparaten zoals de Lenovo Smart Display die aantrekkelijker blijken te zijn dan Alexa's met touchscreen uitgeruste Echo Show ooit heeft gedaan. Meer daarvan zijn onderweg, waaronder een van JBL die de Echo-line-up op het gebied van geluidskwaliteit zou kunnen uitdagen.

Met andere woorden, het zou zeker niet het slechtste moment zijn voor Amazon om de aantrekkingskracht van Alexa op te frissen met een nieuwe oogst Echo-apparaten, net op tijd voor de feestdagen. In het geval dat we volgende maand inderdaad wat nieuwe Echo-hardware zien, volgen hier enkele weloverwogen gissingen over wat we zouden kunnen verwachten.

Echopunt 3.0?

Met $ 50 is de tweede generatie Echo Dot Amazon's bestverkochte Alexa-gadget, en dat maakt het het belangrijkste onderdeel van de Alexa-reeks. Maar vorig jaar gooide de full-size, tweede generatie Echo het zwart-witte plastic weg ten gunste van een stoffen constructie die meer in lijn is met de Google Home en Home Mini slimme luidsprekers – waardoor de Echo Dot een beetje aanvoelde ter vergelijking gedateerd.

Dat is een van de redenen waarom ik denk dat het recente lek dat suggereert dat Amazon werkt aan een derde-gen, stof-gebouwde Dot waarschijnlijk legitiem is. Die lekken suggereren ook dat de nieuwe Dot een verbeterde geluidskwaliteit zou bieden, waardoor hij beter zou kunnen concurreren met de sympathieke Home Mini. Mijn vraag: als er echt binnenkort een nieuwe Echo Dot komt, kan Amazon de kosten dan lager krijgen dan $ 50?

Kans dat we het in september zien: 80 procent

Een nieuwe en verbeterde Echo Show?

Laten we de feiten onder ogen zien: de Echo Show met touchscreen was niet de homerun die Amazon waarschijnlijk had gehoopt. De duurste Alexa-gadget die Amazon ooit heeft uitgebracht, de Show werd gepositioneerd als de showstopper van de Alexa-reeks, en de belangstelling voor het apparaat leek groot toen de pre- orders binnenstroomden. Maar de visuele interface voelde teleurstellend (en doet dat nog steeds), enruzies met Google over YouTube-ondersteuning beperkten ook veel van zijn aanvankelijke aantrekkingskracht. Iets meer dan een jaar later zul je regelmatig merken dat de Echo Show wordt afgeprijsd met 50 procent of meer , iets wat we nog niet hebben gezien bij andere Alexa-gadgets van Amazon.

Is Amazon het huis aan het opruimen voor een update? Ik zou het iets beter dan gemiddelde kansen geven, vooral gezien wat we hebben gezien van boeiende nieuwe door Google Assistant aangedreven concurrenten zoals het Lenovo Smart Display . Als die populair blijken te zijn en de categorie slimme displays een vlucht neemt, dan wil Amazon iets overtuigends van zichzelf dat in staat is om mee te gaan voor de rit. De eerste generatie Echo Show voelt gewoon niet meer als dat apparaat, en er zijn ook geen Alexa-touchscreens van derden die bij de rekening passen. Dat betekent dat de timing goed is voor Show 2.0 — of op zijn minst enkele belangrijke updates van de gebruikersinterface van het bestaande model.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Amazon een Alexa-gadget in korte tijd vernieuwd. De originele Echo Dot debuteerde in maart 2016 — het tweede-generatiemodel kwam slechts zes maanden later voor de helft van de kosten en hielp Amazon het debuut van de Google Home af te vlakken . De tijd zal leren of Amazon iets soortgelijks in gedachten heeft voor de Echo Show in september, maar met Alexa's touchscreen op dit moment een stap of twee achter de curve, zou ik zeggen dat de kansen redelijk zijn.

Kans dat we het in september zien: 60 procent

De Tap slaat terug?

Aangekondigd samen met de Echo Dot in 2016, voelde Amazon's draagbare, batterijgevoede Tap slimme luidspreker nooit helemaal als een volbloed lid van Alexa's familie van apparaten (het feit dat het de ‘Tap’ wordt genoemd en niet ‘Echo Tap’ zeker hielp niets). Maar zelfs als iets van een Alexa-uitloper, had het nog steeds een behoorlijke aantrekkingskracht op mensen die op zoek waren naar flexibiliteit van hun slimme luidspreker en de mogelijkheid om het overal in huis of zelfs buitenshuis mee te nemen.

Afgezien van de aantrekkingskracht van draagbaarheid, maakt Amazon niet langer de Tap – in plaats daarvan verkoopt het bestaande, opgeknapte voorraad. Met veel batterijgevoede concurrentie van Alexa-gadgets van derden die niet door Amazon zijn gemaakt , evenals populaire draagbaarheidsdocks voor de Echo Dot , zou Amazon gewoon de luidspreker kunnen uitschakelen, maar ik denk ook dat er een kans is dat er een nieuwe versie is de weg. Verbeteringen zoals een betere levensduur van de batterij en geluidskwaliteit, of zelfs een waterdicht ontwerp dat bestand is tegen het weer of tegen je zwembad, zouden allemaal mooie upgrades zijn – en als we het de Echo Tap noemen, zou het de stamboom krijgen die het verdient als een van Amazon's oudste Alexa-gadgets.

Kans dat we het in september zien: 30 procent

Ook een nieuwe echo?

De tweede generatie Amazon Echo maakte zijn debuut afgelopen september – ongeveer drie jaar na de introductie van de eerste Echo . Als je denkt dat dat een kleine kans maakt om volgende maand een Echo van de derde generatie te zien, zou ik zeggen dat je waarschijnlijk gelijk hebt. Met de verwisselbare stoffen omhulsels en alle functies van Alexa aan boord, voelt de Echo nog steeds actueel aan wat shoppers van slimme luidsprekers zoeken – en voor $ 100 voelt de prijs ook min of meer goed aan.

Dat gezegd hebbende, ik zou het niet helemaal uitsluiten. Als het eerder genoemde Echo Dot-lek van de derde generatie juist is, lijkt het erop dat Amazon enkele aanpassingen heeft aangebracht aan de algehele Echo-esthetiek. Het uitbrengen van een nieuwe Echo met vergelijkbare ontwerpaanpassingen kan helpen om dingen consistent te houden (en ervoor te zorgen dat de huidige Echo in vergelijking niet oud aanvoelt).

Ik zou me ook kunnen voorstellen dat Amazon een bijgewerkte Echo uitbrengt met een paar nieuwe hardwaretrucs om het momentum van Google te belemmeren. De Echo Plus vond ik te duur voor $ 150, maar de toevoeging van een Zigbee-radio voor verbinding met slimme lichten en slimme sloten zonder een extra hub is een erg leuke functie, en zou logisch zijn in een derde generatie Echo voor die $ 100 prijspunt, vooral omdat Amazon meer van zijn focus verschuift naar thuisbezorging en slimme huisbeveiliging . Andere unieke toevoegingen, zoals een ingebouwde bewegingssensor die de verlichting van de kamer automatisch kan inschakelen wanneer je binnenkomt, kunnen ook helpen om de Echo voor te blijven.

Kans dat we het in september zien: 20 procent

Andere mogelijke verrassingen

Alle prognoses terzijde, de kans is groot dat als Amazon in september iets voor Alexa heeft gepland, het op zijn minst een of twee verrassingen zal bevatten. Amazon heeft immers met Alexa de bereidheid getoond om veel ideeën tegen de muur te gooien om te zien wat blijft hangen (denk aan Echo Buttons of de telefoonvervangende Echo Connect ? Beide debuteerden afgelopen september en niemand zag een van beide aankomen) .

In aanvulling op de mogelijkheid van het zien van nieuwe Alexa accessoires zoals die, ik ben benieuwd om te zien of Amazon heeft geen nieuwe plannen voor de Ring Video deurbel of de nieuwe Ring Alarm Security Kit , die nog niet werkt met Alexa , ondanks de feit dat Amazon Ring afgelopen februari heeft gekocht . Ik heb me ook lang afgevraagd of Amazon ooit zijn eigen Amazon Basics-achtige lijn van goedkope slimme lampen en andere slimme thuisgadgets zal uitbrengen die speciaal voor Alexa zijn ontworpen, hoewel een dergelijke stap de externe retailers die Amazon zo stelt, zeker zou frustreren. veel moeite in het hof maken . En met high-end, high-fidelity concurrentie van de Apple HomePod en de Google Home Max die Alexa uitdaagt op het gebied van geluidskwaliteit, zou er dan ook een beter klinkende ‘Echo Max’ in de mix kunnen zitten?

Amazon geeft geen commentaar op speculaties over nieuwe producten, maar we zullen snel genoeg weten of we volgende maand een grote Alexa-update kunnen verwachten (en ik zal dit bericht bijwerken als we nieuwe geruchten of lekken tegenkomen). Al met al denk ik dat de kans groot is. De kans om precies te raden wat er zou kunnen komen? Aanzienlijk lager. Blijf kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*