Hé Siri, ben je daar?

iOS 14.5 beta 6 released with new Siri voices & more - AppleTrack

Jarenlang dacht ik dat Apple zijn eigen weg baande in het slimme huis, dat er een doel was achter zijn langzame benadering van het werken met smart-home-partners en het integreren van Siri- spraakbesturingsfuncties – dat op een gegeven moment de strategie van het bedrijf zou gevoel.

 

Natuurlijk, tot op zekere hoogte is het logisch. Als je een Apple-loyalist bent, is het pad duidelijk: je hebt waarschijnlijk al Apple Music , je gaat waarschijnlijk een HomePod slimme luidspreker kopen en je gaat op zoek naar lichten, sloten, thermostaten en andere slimme gadgets voor thuis die werken met Apple HomeKit . Je zult de andere beperkingen van Apple over het hoofd zien omdat het platform goed genoeg werkt.

 

En wie weet welke potentiële innovaties er te wachten staan met de aanwerving van Google-alum John Giannandrea , nu Apple’s hoofd machine learning en AI-strategie.

 

Maar er zijn enkele serieuze, aanhoudende beperkingen met HomeKit, Siri en Apple’s algemene benadering van smart home-hardware die nu al aangepakt hadden moeten worden. Alexa en Google Assistant blijven vooruitgaan terwijl het platform van Apple ver achterblijft. Laten we eens kijken naar de huidige staat van de Apple smart home en bespreken wat we er volgend jaar van willen zien.

 

Meer Apple-hardware

 

De HomePod is het enige stuk van smart home hardware-to-date van Apple, geïntroduceerd in het begin van 2018. (U kunt een zaak voor het maken van Apple TV tellen goed ook, want het werkt met Airplay 2 , maar het is meer smart-home-aangrenzende dan smart-home -exclusief.) Gelukkig is de HomePod een geweldige luidspreker die een uitstekende geluidskwaliteit levert in een relatief compact pakket. Koppel twee HomePods aan elkaar voor stereogeluid in dezelfde kamer – of plaats ze in verschillende kamers om multiroom-audio mogelijk te maken (deze komen via Airplay 2).

 

Het is een solide apparaat. Maar Amazon en Google hebben nog veel meer slimme luidsprekeropties. Er is zelfs een beperkte selectie van apparaten van derden die werken met Alexa en Google Assistant. De Facebook Portal en Portal Plus werken met Alexa en de Sonos One ook . Google Assistant is ingebouwd in onder andere de JBL Link View en de Lenovo Smart Display.

 

Voor $ 349 per stuk is de HomePod slimme luidspreker prijzig. Waar is de meer betaalbare HomePod? Geruchten over een ‘HomePod Mini’ zijn al maanden aan de gang, maar we moeten het nog zien. Er is ook geen HomeKit-smartdisplay met Siri-ondersteuning.

 

Nieuwe HomePod-functies en verbeteringen aan Siri

 

Zowel stereokoppeling als multiroom-audio werden in mei aan de HomePod toegevoegd, een paar maanden na de eerste productlancering van de slimme luidspreker.

 

Er zijn een paar andere HomePod-updates binnengedruppeld , waaronder bellen, zoeken naar een nummer op basis van de tekst en meerdere timers instellen. De toevoegingen hebben geholpen om Siri en de HomePod enigszins competitief te houden, maar de stemassistent van Apple heeft nog steeds moeite om Alexa en Google Assistant bij te houden.

 

Amazon en Google hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van natuurlijke taal, waardoor Alexa en Google Assistant gemoedelijker zijn geworden. Gebruik de Google Assistent op de Google Home Hub om een maaltijd te bereiden en hij zal je door de stappen leiden, in tutorial-stijl. Slimme Amazon-luidsprekers bieden nu een ‘fluistermodus’ – het klinkt een beetje eng, maar het betekent dat je je Alexa-luidspreker kunt gebruiken tijdens het dutje van je kind. Deze nuances maken Alexa en Google Assistant aantrekkelijker en natuurlijker om in verschillende scenario’s te gebruiken. Apple is er gewoon nog niet.

 

Ondersteuning voor apparaten van derden

 

Apple heeft enige vooruitgang geboekt wat betreft het openstellen van zijn platform. Fabrikanten hoeven niet langer een MFi-hardwarechip in elk HomeKit-apparaat te steken zoals vroeger. Apple heeft ook een softwareontwikkelaarskit aangekondigd, waardoor het voor ontwikkelaars gemakkelijker wordt om met Apple samen te werken aan HomeKit-projecten.

 

Tegelijkertijd loopt Apple ver achter op Amazon en Google Assistant als het gaat om externe smart-home-partners. Het heeft meer dan vroeger, maar het haalt nog lang niet de achterstand in van Amazon, dat volgens Voicebot.AI in september 50.000 Alexa-vaardigheden bereikte.

 

Een open platform

 

Ik weet het. Apple en ‘open platform’ gaan niet per se samen, maar er zijn slechts twee dingen die ik van Apple wil zien die een groot verschil zouden maken in het slimme huis:

 

    • Maak een Android-versie van de Woning-app

 

    • Ondersteuning voor Spotify en andere muziekstreamingservices van derden toevoegen aan HomePod

 

 

Apple’s Home-app is waar je naartoe gaat op je iOS-telefoon of -tablet om je HomeKit, Siri-compatibele slimme apparaten toe te voegen en aan te passen. Het is een app die goed genoeg is en Apple heeft het in 2018 toegevoegd aan MacOS Mojave , zodat je je smart home-producten rechtstreeks vanaf je Mac kunt bekijken, beheren en bedienen.

 

De HomePod werkt momenteel alleen native met Apple Music. Je kunt Airplay 2 gebruiken om audio van derden af te spelen op de HomePod, maar ze werken niet naadloos via Siri. Apple zou de HomePod op zijn minst compatibel moeten maken met Spotify. Amazon werkt nu met Apple Music , maar ook met Spotify, Pandora, Amazon Prime Music, Amazon Music Unlimited, iHeartRadio, TuneIn en SiriusXM.

 

iOS 14.5 beta 6 released with new Siri voices & more - AppleTrack

 

De vooruitzichten

 

Waarom doet Apple, gezien het succes van Alexa en Google Assistant, niet meer met Siri, HomeKit en de HomePod? Er zijn zoveel verschillende dingen die ze kunnen aanpakken om competitiever te blijven. Waar is de HomePod die eigenlijk betaalbaar is? Waarom is er geen smartdisplay van Apple? Wanneer kan Siri meer (en beter) vragen beantwoorden? De lijst gaat maar door.

 

We blijven de zaken hier in de gaten houden, zoals altijd, en hopen dat Giannandrea een nieuw tijdperk inluidt voor het slimme huis van Apple. Bewijs ons ongelijk, Apple.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*