Google begon je stilletjes in te loggen op Chrome met de laatste update, zeggen rapporten:

Google started quietly logging you into Chrome with latest update, reports  say - CNET

Google heeft naar verluidt de manier waarop het Chrome-aanmeldingsproces werkt aangepast met het nieuwste herontwerp , door gebruikers in te loggen in de browser wanneer ze een Google-site openen.

 

Het Chrome-accountsysteem, ook wel Sync genoemd, koppelt uw Google-account aan de browser en stelt u in staat uw geschiedenis, wachtwoorden, bladwijzers en andere gegevens naar de servers van Google te uploaden.

 

Sync maakt al jaren deel uit van de browser, maar een Chrome-aanmelding was voorheen gescheiden van een ingelogd Google-account. Dit veranderde met de meest recente update, meldt onze zustersite ZDNet , daarbij verwijzend naar meerdere gebruikers.

Google started quietly logging you into Chrome with latest update, reports  say - CNET

‘Synchronisatie is niet ingeschakeld, tenzij je het later inschakelt’, schreef Chrome-ingenieur Adrienne Porter Felt op Twitter, waarin hij de wijziging verduidelijkte en uitlegde dat de functie een extra stap vereiste om te activeren.

 

 

 

 

 

De automatische aanmelding bij Chrome was het resultaat van het delen van de browser, wat zou kunnen leiden tot het lekken van gegevens tussen de Google-accounts van gebruikers, merkte ze op.

 

Ondanks deze uitleg meldt ZDNet dat mensen niet blij zijn met de verandering omdat ze er niet voor kunnen kiezen om niet in te loggen op Chrome – de populairste webbrowser en goed voor 59 procent van het websitegebruik, volgens analysebureau StatCounter — en omdat Google de wijziging niet duidelijk maakte.

 

Google had geen commentaar op de wijziging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*