Facebook’s Oculus mede-oprichter Brendan Iribe vertrekt

Facebook's Oculus CEO Brendan Iribe Steps Down

 

 

Brendan Iribe, de mede-oprichter van Oculus , eigendom van Facebook, verlaat het virtual reality-bedrijf.

 

‘Dit wordt de eerste echte pauze in meer dan 20 jaar. Het is tijd om op te laden, na te denken en creatief te zijn. Ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk’, schreef Iribe maandag in een Facebook- bericht waarin hij zijn vertrek aankondigde.

 

Iribe, die in 2012 mede-oprichter was van de virtual reality-startup, behoort tot een reeks leidinggevenden en mede-oprichters die Facebook verlaten nu het bedrijf worstelt met privacy- en beveiligingsproblemen. Het vertrek onderstreept hoe bedrijven die door de socialemediagigant zijn gekocht, onder strengere controle komen van Facebook-CEO en mede-oprichter Mark Zuckerberg.

 

In september kondigden Instagram-medeoprichters Kevin Systrom en Mike Kreiger aan dat ze de Facebook-app voor het delen van foto’s zouden verlaten. Ook WhatsApp-mede-oprichters Brian Acton en Jan Koum hebben het techbedrijf verlaten en vorig jaar is Oculus-mede-oprichter Palmer Luckey ook niet meer bij Facebook.

 

Het virtual reality-bedrijf heeft ook een shuffle in leiderschap doorgemaakt. In 2016 trad Iribe terug als CEO van Oculus om een groep te leiden die zich richt op virtual reality aangedreven door personal computers. Facebook huurde vervolgens Hugo Barra van Xiaomi in om de virtual reality-inspanningen van het bedrijf te leiden.

 

Facebook, dat een toekomst voor ogen heeft waarin zijn gebruikers elk moment zoals verjaardagen en de eerste wandeling van het kind kunnen ervaren alsof ze er persoonlijk bij zijn, kocht Oculus in 2014 voor $ 2 miljard.

 

 

 

Facebook's Oculus CEO Brendan Iribe Steps Down

 

Er is zoveel gebeurd sinds de dag dat we Oculus in juli 2012 hebben opgericht. Ik had nooit kunnen bedenken hoeveel we zouden…

 

Gepost door

Brendan Trexler Iribe

Aan

maandag 22 oktober 2018

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*