Facebook verbiedt nep-accounts in Israël die $ 812.000 aan advertenties hebben uitgegeven

How, and why, to set up Off-Facebook Activity | Kaspersky official blog

Facebook zette zijn harde optreden tegen niet-authentieke activiteiten op zijn sociale-mediaplatforms voort met de verwijdering van honderden pagina’s en accounts uit Israël die gericht waren op verschillende Afrikaanse landen.

 

Het sociale-mediaplatform heeft 265 Facebook- en Instagram-accounts, pagina’s, evenementen en groepen verwijderd wegens ‘gecoördineerd niet-authentiek gedrag’, volgens een blogpost op donderdag van Nathaniel Gleicher, hoofd van het cyberbeveiligingsbeleid van het bedrijf. Dit gedrag vond zijn oorsprong in Israël en was gericht op Nigeria, Senegal, Togo, Angola, Niger en Tunesië, samen met enige activiteit in Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië met behulp van $ 812.000 aan Facebook-advertenties die van december 2012 tot april 2019 werden betaald met Braziliaans, Israëlisch en Amerikaans geld.

 

 

How, and why, to set up Off-Facebook Activity | Kaspersky official blog

 

 

Deze accounts zaten achter verschillende politieke activiteiten en probeerden desinformatie te verspreiden in de beoogde landen. Facebook zei dat sommige van de acties werden gepleegd door een Israëlische commerciële entiteit die bekend staat als Archimedes Group, die een recidivist was voor dit soort gedrag en nu is verbannen van het sociale netwerk.

 

Facebook heeft geprobeerd desinformatiecampagnes uit te bannen die tot doel hebben de politieke verdeeldheid te verdiepen met behulp van zijn platforms. In maart haalde het socialemediaplatform 2.632 Russische en Iraanse accounts uit de lucht vanwege ‘gecoördineerd niet-authentiek gedrag’. In april verwijderde Facebook 687 pagina’s in India en Pakistan voor soortgelijke activiteiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*