Datalek van British Airways brengt financiële informatie van klanten in gevaar

British Airways Discount, an AARP Member Benefit

British Airways zei donderdag dat het een datalek onderzoekt dat resulteerde in de diefstal van klantgegevens.

 

 

 

 

 

BA zegt dat de inbreuk nu is opgelost, maar dat klanten mogelijk hun persoonlijke en financiële informatie hebben blootgelegd als ze de afgelopen weken boekingen hebben gemaakt. De getroffen periode is met name van 22:58 uur BST (14:58 uur PT) op 21 augustus en 21:45 uur BST (14:45 uur PT) op 5 september.

 

Volgens de luchtvaartmaatschappij bevatten de gestolen gegevens geen paspoort- of reisinformatie. Zowel de app als de website van British Airways werden getroffen door de inbreuk.

 

Ongeveer 380.000 kaartbetalingen werden getroffen door de inbreuk, meldt Reuters , daarbij verwijzend naar International Airlines Group, de moedermaatschappij van BA.

 

British Airways Discount, an AARP Member Benefit

 

 

BA zegt dat het contact zal opnemen met klanten die getroffen zijn en adviseert hen contact op te nemen met hun banken en creditcardaanbieders.

 

Alex Cruz, CEO van BA, zei in een verklaring : ‘Het spijt ons zeer voor de verstoring die deze criminele activiteit heeft veroorzaakt. We nemen de bescherming van de gegevens van onze klanten zeer serieus.’

 

Bij het datalek waren klanten betrokken die in een bepaald tijdsbestek via BA boekten, vergelijkbaar met eerdere hacks die Best Buy en Adidas troffen .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*